Onze katten

Voorstelronde van jong naar oud

Beaudine

Ras: Maine Coon
Stamboomnaam: Beaudine Everest-line
Geboren: 03-03-2021
Origine: Rusland
Karakter: Beaudine is de jongste aanwinst, bedoelt als speelmaatje voor Pakabe, altijd een gok natuurlijk maar pakte goed uit…groot trekt naar groot. Ze is erg speels en wil graag alle aandacht. Als ze vindt dat ze niet genoeg krijgt zet ze gewoon haar nagels even in je broek/been…Ze is erg vocaal en komt heel graag naast je liggen op de bank mits er eerst een knuffelsessie aan vooraf is gegaan natuurlijk.

Valeska

Ras: Pika Blu
Stamboomnaam: Gildenhuys’s Valeska of Archangelsk
Geboren: 20-08-2020
Origine: Nederland
Karakter: Slimme meid die af en toe kopjes komt geven en geaaid wil worden. Ze is toch best op zichzelf, altijd bezig om dingen uit te vinden, erg  nieuwsgierig. Ondertussen weet ze hoe je de kast open krijgt en komt ze propjes bij je terugbrengen. Alleen als ze krols is hoor je haar. Met haar hemelsblauwe ogen kan ze je aankijken met een blik van: “wat ben je in godsnaam aan het doen mensenvrouwtje”.

pakabe (savannah)

Pakabe

Ras: Savannah
Stamboomnaam: Spotlight Pakabe
Geboren: 10-02-2019
Origine: Nederland
Karakter: Tja, hybride is toch wat anders dan een normale kat, vreemden gaat hij liever uit de weg, het is net een klimgeit…wil hoog en hoger, voor mij is hij een uit de kluiten gewassen knuffelkater. Als hij wil knuffelen wil hij ook knuffelen, is geen ontkomen aan. Enige nadeel daarvan is dat hij er van gaat kwijlen, dan krijgt hij zijn doekje in zijn bek gedrukt en sabbelt daar dan op terwijl hij in een kussen staat te kneden…beter dan op mij kwijlen…echt zo vies. Luisteren doet hij beperkt, er valt ze niet heel veel aan te leren als je het niet consequent volhoudt, al weet hij dondergoed wanneer hij iets niet mag maar gewoon blijven doen is zijn levensmissie geloof ik hahahah verder hecht dit ras ontzettend aan de mens, als ik een weekje weg ben is hij echt ongelukkig. Het is ook een watje eerste klas, dit kan alleen maar als ze supergoed zijn gesocialiseerd vanaf de geboorte. Hij mag van mij mee naar buiten maar als ik zijn tuigje aandoe en de voordeur open is het voornamelijk…neeeee neeee.neeee, dat gaan we niet doen….pfff…. 🙂

Iskra

Ras: Devon Rex
Stamboomnaam: Iskra Kristal Natali
Geboren: 08-03-2019
Origine: Oekraïne
Karakter: Ontzettend lieve knuffelkont, kat uit de boom kijk type als ze iets nieuws ontdekt en heel voorzichtig met haar pootje voelt of het bijt. Maar….ze is rood dus geen ongein uithalen want dan is het grommen en krijg je een poot op het kopje. Voor mij is ze het einde, eindelijk een echte schootkat, mede door het gebrek aan haar zoeken ze de warmte op en dat resulteert er weer in dat ze meestal op mijn schoot kruipt zodra ik zit en ’s nachts tegen me aankruipt in bed…ze rolt zich op als een rolmops en ligt de hele nacht bovenop je of tegen je aan gevouwen…heerlijk ! Een aanhankelijker ras is bijna niet te vinden denk ik.

Eowyn

Ras: Nebelung
Stamboomnaam: Gildenhuys’ Lady Eowyn
Geboren: 22-05-2018
Origine: Nederland
Karakter: Een echte lady, kan niet anders zeggen, ze piercet je zowat met die gifgroene ogen en blijft je net zo lang aanstaren tot je begrijpt wat ze wil. Ze eet ontzettend veel en graag en wacht tot het rustig is bij de voerbakjes voor ze zelf gaat kijken wat er inzit en loopt vervolgens door naar de brokken. Niet erg ladylike is het pikken van de kuikens van Pakabe en de schat laat het nog toe ook. Ze is erg aanwezig als ze krols is…heel lang krols en heel vocaal pfff verder krijgt ze graag een aai op haar kopje maar vooral niet verder…rug en buik is verboden terrein.

Big Mac

Ras: Abessijn
Stamboomnaam: Blueriver McDreamy of Gildenhuys
Geboren: 26-04-2012
Origine: Amerika
Karakter: de meest eigenwijze knuffelkater die je kunt vinden, als hij je niet leuk vindt laat hij dat merken ook, heeft een dingetje met haargel en is altijd te vinden in mijn buurt…aaien en kopjes geven heeft hij uitgevonden, ik zweer het…alles vind hij lekker. Kop, buik, rug…gewoon overal, hij is de baas in huis en bij tijd en wijle laat hij dat ook graag even zien. Een lieffie eersteklas maar geeft ook het voorbeeld aan de anderen hoe ze deuren open moeten maken en wil overal in…gewoon…omdat het kan!