Onze katten

Previous
Next

  Charlotte of Dewi Isthar

Geboren: 14-02-2008
Somali wildkleur poes, ems-code SOM n
Stamboom
Testen: PK-DEf-PRA 2x-PL, allen normaal-bloedgroep B
Karakter: Lotje was onze eerste Somali, een prachtig poesje en een fantastische mama, qua karakter is ze een echte diva maar wel met een zacht randje, ze ligt graag ’s nachts tussen ons in waar we verwend worden met kopjes en knuffels. Helaas heeft Lotje een gruwelijke hekel aan vreemde dingen als auto’s en andere dingen dus een showcarrière zit er voor haar niet in. Ik ben altijd blij als we de dierenarts weer zonder drama hebben overleefd. Lotje gaat bijna met pensioen, ze mag nog 1 keer een nestje krijgen als we de goede lover hebben gevonden. Lotje draagt verdunning en sorrel en kan alle kleuren krijgen.

Burberry van het Gildenhuys

Geboren: 08-01-2010
Somali blauw poesje, ems-code SOM a
Stamboom
Testen: PK-DEf-PRA 2x-PL, allen normaal-bloedgroep A
Karakter: Burbje is het enige eigen fokje wat we gehouden hebben. Zij is de dochter van Lotje en onze fawn kater Buddy. Deze hittepetit is uitermate gecharmeerd van alle aandacht op tv en op show en loopt als een ervaren model met de pluimstaart kaarsrecht omhoog in de spotlights. Ze ligt graag op schoot en houdt enorm van heerlijk knuffelen maar als het nodig is laat ze echt de kaas niet van haar brood eten. Ze kan ook een echte diva zijn die her en der best rake klappen kan uitdelen.. Ze is de verdunde kleur van wildkleur en ze draagt sorrel, met de juiste kater kan ze alle kleurtjes krijgen. Dit heeft ze ook al gedaan in het verleden en als het meezit mag ze nog een paar keer een nestje krijgen voor ze met pensioen gaat. Ze heeft een lichte voorkeur voor mij als mens om mee te knuffelen maar ’s nachts ligt ze het liefst rustig en alleen, dat mag ze natuurlijk…
 
 

Stacym Wicked Whisperer

 
Geboren: 15-04-2010
Somali sorrel poes, ems-code SOM o
Stamboom
Testen: PK-DEf-PRA 2x-PL, allen normaal-bloedgroep A/b
Karakter: Deze Engelse dame is heel zachtaardig, een lieverdje die toch wat bang is aangelegd, ze is snel van slag als er wat gebeurd en duikt dan het liefste even weg. Tot het over eten gaat..als er iets aan komt wat deze lady lekker vindt gaat er gerust erg niet ladylike een poot op het hoofd van de buurvrouw…NIET aan mijn eten ja :-). Ze is na 3 nestjes met even zoveel ellende nu gesteriliseerd. Kennelijk is het moederschap niet voor haar weggelegd, ze heeft haar kittens goed grootgebracht ondanks alle ellende dus ze is een hele goede mama, heel jammer dat ze niet meer kan want zij komt uit een echte ‘ pluimenlijn’ maar wel beter voor deze lieve rooie. Ze ligt graag bij je in de buurt..niet op schoot maar wel naast je op de bank..als er niet teveel andere katten in de buurt zijn ligt ze ’s nachts op het voeteneinde van ons bed. Heel aanhankelijk poesje wat graag en veel aandacht wil. Echte sorrel dus!
                                                                                                                                 

 Red Guimauve du Jaspe Marwin

Geboren: 15-11-2011
Abessijn  genetisch rode poes, ems-code ABY d
Stamboom
Testen: PK-DEf-PRA 2x-PL, allen normaal-bloedgroep A
Karakter: Tja, wat kan ik zeggen??? Rood en een Française, ze hebben de reputatie pittig van karakter te zijn en ze doet deze rep meer dan eer aan met deze kwalificaties :-). Zeer zelfstandig, zeer onafhankelijk en zeer eigengereid. Ze heeft 1 grote hobby en dat is eten. Hoe meer hoe beter en werkelijk alles gaat erin. Deze razendsnelle wervelwind wil wel geknuffeld worden maar duidelijk wanneer ZIJ dat wil. Ze heeft al 2 nestjes gehad en ze is een goede moeder, momenteel is de suprelorin aan het uitwerken en als dat allemaal goed gaat mag ze samen met Mac weer een netjes met de zeldzame rode en crème kleurtjes. 
 

Blueriver McDreamy of Gildenhuys

Geboren: 26-04-2012
Abessijn  crème kater, ems-code ABY e
Stamboom
Testen: PK-DEf-PRA 2x-PL, allen normaal-bloedgroep A/b- kleurengentest voor crème
Karakter: Ach wat een een geweldig voorbeeld van zijn ras, een knuffelkoning ten top die zijn eigen kinders knuffelt en de billen schoon likt. Wat ene geweldig karakter zit hierin. Mac is mijn schaduw, overal waar ik ben is hij ook en een kopje geven is een kleine moeite hoor. Hij slaapt ’s nachts in zijn mandje naast mijn bed zodat hij me meteen wakker kan maken als hij beweging hoort in het bed, te lief deze Amerikaan maar ook een dondersteen eerste klas, haalt graag een grapje uit en als hij denkt dat je niet kijkt gaat alles van mijn bureau :-)..dat pootje maakt van die onverwachte bewegingen lees ik heel onschuldig in zijn ogen dan. Mac is ook aan het uitwerken van de Suprelorin en is een setje met rode Guimauve, samen maken ze prachtige exemplaren voor het ras.
 

 Seymour El Khamsa

Geboren: 28-04-2013
Abessijn  chocolate poesje, ems-code ABY b 
Stamboom
Testen: PK-DEf-PRA 2x-PL, allen normaal-bloedgroep A- kleurengentest voor chocolate
Karakter: Onze benjamin en wat voor een, ze moet haar plekje nog zien te vinden in de groep, ze is toch wat onzeker nog , maar met onze hulp ontpopt ze zich als een echte knuffelkoningin, zeker bij mijn man want die ruikt erg lekker…wat een schatje..zo elegant en zo subtiel. Deze slaat letterlijk haar pootjes om je nek en begint te knorren en kopjes te geven dat het een lieve lust is. Ze is wel op zichzelf in de groep en ik zou haar graag nog wat zien ontwikkelen op de sociale ladder, de tijd zal het leren. Vooralsnog komt deze half  Britse lady met de pluimpje op de oren alleen in de badkamer tot rust, ze zit geduldig op het badkamermeubel te wachten tot je je afdroogt en grijpt dan haar kans om zich tegen een  uitermate lekker warm lijf aan te vleien en tja, wat kun je anders doen dan knuffelen dan dus dat doen we maar dan…tis een straf:-). Ze is ingetogen voor een aby maar oh wee als er een andere kat in de buurt komt…daar moet ze niks van hebben. Deze heeft de mens echt uitgekozen tot maatje en dat maakt dat ze zich af en toe wat ongemakkelijk in de groep voelt. Ik heb een prachtige Amerikaanse kater voor haar gevonden die samen een echt regenboog nestje kunnen geven. Maar eerst moet ze weer krols worden. We wachten met spanning! 
 

 Nimbati’s Lavender

Geboren: 28-02-2013
Nebelung  blauw poesje, ems- code NEB a
Stamboom
Testen: HCM-PKD-PL-FELV/FIV, alles normaal
KarakterTot slot onze enige afwijkende ras,  Leffie, dit ras is toch wat anders dan een Somaby maar het lijkt er ook wel weer wat op…Een Nebelung met aby attitude…ja dat klopt wel zo’n beetje. Ze is lief, praat heel veel en is ook overal bij, een makkelijk ras wel, alleen als ze kittens heeft is het hele huis in rep en roer, alles loopt weken op de tenen want wat in d e buurt komt van de kittens wordt vakkundig de kamer uit gemept. Dat is niet zo leuk en zo veroorzaakt ze dus wel eens stress in de groep. Ze richt zich met name ook op de mens en heeft wel een echte fun factor, ze heeft allerlei gekke tics die je aan het lachen maken, ze doet de meest onverwachte dingen en dat maakt dit ras heel leuk.
 

 Horoshun Indy Elegant

mrs-boucle-voorstellen

DSC_0352Geboren: 20-04-2016
Selkirk Rex  blauwe met wit bi-color, ems- code SRL a 03
Stamboom
Testen: HCM-PKD-PL-FELV/FIV, alles normaal
Karakter: Deze grappig wollige dame komt als ras nog niet zo veel voor in Nederland. Het karakter lijkt veel op de Brit , alleen met de toevoeging dat er ook wat trekken inzitten van een OSH en de Pers waar ze vroeger mee ingekruist zijn om het ras te ontwikkelen. Ik zeg al gekscherend een Brit met Pit want pittig is ze…ook heel lief maar weer geen schootkat. Ze kan als een razende door het huis rennen maar zich ook lui laten vallen waar ze staat om vervolgens vol aandacht te liggen kijken wat ik doe maar ik moet het niet in mijn hoofd halen om haar buikje te aaien want dan kom je erachter dat ze wel degelijk nagels en tanden heeft:-), en oja..luisteren???? nee hoor…alleen als ze wil 🙂 nog erger dan een aby hihihi.
 

Megan Shillana

 
Geboren: 14-08-2018
Selkirk Rex: tortie, ems- code SRL f 09
Stamboom
Testen: HCM-PKD-PL-FELV/FIV, alles normaal
Karakter: Diva in de dop, Megan is heel voorzichtig naar mensen toe. Maakt niet uit of ik dat nou ben of vreemden. Als er vreemden binnenkomen zal ze eerst naar boven vluchten en als men rustig zit komt ze na een tijdje wel tevoorschijn. Ze is heel speels en wordt graag op haar rug en kont geaaid. Onder haar kin alleen als je de hand voorzichtig onder de kin brengt, eenmaal daar vind ze het zalig om gekriebeld te worden. Ze is best bangig. En een goede moeder maar…klaar is klaar dan krijgen de kittens een mep als in..kom niet in mijn buurt, je kan zelf eten hahahah.
 
 

Gildenhuys’ Lady Eowyn

 
   
Geboren: 22-05-2018
Nebelung: blauw, gendrager van point ems- code NEB a
Stamboom
Testen: HCM-PKD-PL-FELV/FIV, alles normaal
Karakter: Speelt graag de baas over de andere dames, de Selkirkjes vinden dat geen probleem maar de Devon Rex pikt dat niet…rood he….is een donderstraal. Als mama is ze top, ze roept haar kids ook echt, superlief en ze komen dan ook echt aangehuppeld, te schattig gewoon en ze biedt echt haar koppie aan aan de kater…zogenaamd onderdanig…jaja…vergeet het maar. Ze kan ook echt heel dominant zijn soms en ze aporteert beter dan een hond, niet te geloven maar het is zo.
 

Iskra Kristal Natali

Geboren: 08-03-2019
Devon Rex: rood/wit ems- code DRX d
Stamboom
Testen: HCM-PKD-PL-CMS-FELV/FIV, alles normaal
Karakter: Nou heel simpel..wat ze zeggen van rooien en valen….echte donderstraal maar zo verschrikkelijk aanhankelijk. Wel bang voor dingen die ze niet kent, dan slaat ze er fervent tegen, tot het duidelijk is dat het niks doet, enige jammere is dat ze dat ook doet tegen kittens die net beginnen te hobbelen, maar die hebben dan weer een mama die ze verdedigd…resultaat; een blaasfestijn. Ze rolt zich helemaal op als een rolmops, heel apart en zij is de enige die ’s nachts bij me slaapt. Want ze slaapt ook echt, niet spelen of vervelend gedrag wat je niet wil des nachts. Omdat ze natuurlijk een heel dun wollig krullend vachtje heeft kruipt ze dicht tegen me aan, eerst even knorren en knuffelen en dan slapen. Ik mag het wel, zo’n doerakje. Volgende nestje krijgt ze kittenles, dat dan weer wel. 

Spotlight Pakabe

Geboren: 10-02-2019
Savannah:  F1-ems- code SAV n 24
Stamboom
Testen: nvt
Karakter: Deze hybryde jongen is de meeste lieve kater die je je kunt wensen in dit ras. Ik kan werkelijk alles met hem doen, of het nou als baby vasthouden is, zijn eten even afpakken of mijn hand in zijn bek als hij gaapt. Geen probleem. Het is wel echt een bangerik, als hij een klein hondje tegenkomt die blaft zit hij te trillen als een rietje…dus stoer??? valt wel mee hahaha Hij stelt zich ook heel onderdanig op als de baas in huis..Mac… het op zijn heupen krijgt en even wil laten zien dat hij de baas is. Dan neemt hij een bepaalde houding aan, want ja…Pakabe is twee zo groot natuurlijk. Dan gaan die oren heen en weer en gaat hij liggen. Die telescooporen gebruikt hij goed want als ik hem roep komt hij kwispelend met zijn staartje aan gerend op die lange stelten van poten. Hij aporteert ook als de beste en springt megahoog als we met een hengeltje spelen…het is echt net een hond, ook in zijn gedrag. 
De-oude-boeken

Reacties zijn gesloten.