Gossip

roddels en achterklap

Trouwe lezers,

In 2019 is er het een en ander veranderd in de cattery. Ik ben gescheiden en daardoor is de kattengroep ook gesplitst. Dit was een mooie aanleiding om me eens te verdiepen in andere rassen want al mijn SomAby’s zijn inmiddels met pensioen of verhuisd. Na veel wikken en wegen kwam er een Devon Rex bij en wat een ontzettend leuk en ondeugend ras is dit, daar hou ik van en op termijn komt er nog een aby uit Amerika bij waar afspraken over zijn gemaakt toen ik een mooi creme katertje gebracht heb voor het rood programma aldaar. En last en vrijwel zeker least kwam daar Pakabe bij. Een zeer ondeugende Savannah F1 die het heel goed doet in mijn groep. Hij is hybride en ontzettend knuffelig en sociaal. Heel goed opgevoed door zijn fokker, wat oh zo belangrijk is in dit ras. Van Stasia heb ik een mooie dochter gehouden, Koroleva, zij gaat voor de volgende generatie Pika Blu zorgen met hopelijk de rechte oren.

Anno 2018 is onze cattery uitgebreidt met Toscka Stasia, een Pika Blu die in eerste instantie naar een gelegenheids fokker zou gaan maar die er op het laatste moment van afzag…ik kon op dat moment niet zo snel een andere fokker vinden dus is ze blijven hangen  en nee…. daar hebben we geen spijt van want wat is het een heerlijk moppie…zo lief en zo talkative :-)…dus eigenlijk heeft ze ons een enorme dienst bewezen want een liever katje en zo verschrikkelijk mooi kom je zelden tegen. Ik ben verliefd iig:-)

In mei 2017 waren we uitgenodigd in Bordeaux Frankrijk door een bevriende Franse fokker om eens te komen showen in de net opgerichte club sisal. Erg leuk natuurlijk en aangezien manlief thuis was besloten om er ene leuk lang weekend van te maken. We namen Mrs Boucle en Lord Celephind mee, echter beide nog kittens dus ik had weinig verwachtingen iig. Tot mijn stomme verbazing kreeg Mrs Boucle haar punt en was BIV en kreeg nom BIS en de lord was ex1, BIS en nom BOB, nou jaaaaa. Ik stond echt met mijn oren te klapperen, zo leuk en het was ook een super gezellige show met hoge temperaturen, dat weer wel maar ook zulke leuke contacten weer opgedaan. Er was een vrouw die maar om Mrs Boucle heen bleef draaien en maar zeggen dat het zo’n mooi meisje was…ik had op een gegeven moment zoiets van ja nu weet ik het wel en toen vertelde ze me aan het eind van de dag dat ze de voorzitter was van de Franse selkirk rex club en dat ze echt zelden zo’n mooi type had gezien behalve op haar eigen kat die BOB werd natuurlijk 🙂 Hele aardige dame die me ook nog voorzien heeft van een aantal bruikbare tips. ook leuk om de franse fokkers weer eens te ontmoeten en bij te kletsen. Was heel goed georganiseerd en met iets soepelere regels qua kleurtjes. Kijk daar houdt deze kleurengek van:-)

In Augustus gaan we naar Oirschot en in Oktober naar Hoevelaken en Wassenaar.

In januari zijn we naar Houten geweest met Seymour en Mrs Boucle, beide hun puntjes gehaald en beide BIV geworden…erg trots op de meisjes. Nog geen idee wat er nog gaat komen dit jaar aan shows..ik zit te denken aan Frankrijk..maar dan moeten de kittens wel verhuisd zijn, want die laten we niet alleen natuurlijk. Uiteraard ben ik druk bezig om de Pika Blu en Selkirk Rex te promoten. De een is een aangevraagde nieuwe kleur bij de Russsich blauw katten en de ander nog een relatief jong ras. Druk druk druk dus maar ook weer leuk om iedereen weer es te spreken.

22 maart zijn we te vinden in Veenendaal, deze keer gaan Burberry en Seymour mee. De dames zien er weer goed uit en ze vinden het showgebeuren helemaal leuk wat voor mij een welkome afwisseling is na de laatste shows met MAC, deze is nu GR. INT. CH. en is klaar met showen. Hij vindt het echt niet gezellig meer dus dan moet je het ook niet dwingen. Hij mag lekker thuis blijven voortaan.

We hebben ingeschreven voor de wereldshow van Neocat in Houten op 25 januari, we gaan daarheen met Mac voor zijn hopelijk laatste show, dan is hij Groot Internationaal Kampioen en mag hij ermee stoppen…hij vindt er niks meer aan die showcarriere. Seymour is ook ingescreven maar als Lavender nog niet krols is gaat die mee in plaats van Seymour…die is nog een beetje uit shape omdat ze nog steeds de kittens voed…tja..dat mag van mij..het is zoooo’n goede mama.

We zijn gister (16-11) met Lavender en Mac naar Antwerpen geweest voor een show in de Antwerpen Expo, ik ben nog nooit naar een show geweest waarvan ik zeg, ik ga noooooit meer maar van deze zeg ik; ik ga noooooit meer…wat een sof..Lavender mocht er niet in omdat haar entingen waren verlopen, op de eoa manier is dat aan mijn aandacht ontsnapt of is de da mij vergeten…zucht, sta je daar, ook stom van mezelf natuurlijk. Ik had het even na moeten kijken. Echt weer ene Jacqactie zullen we maar zeggen en Mac moest nog 1 punt voor zijn Gr Int Ch en werd gekeurd door een keurmeester die in de verste hoek van de hal zat in flauw licht dus werd Mac grijs ipv creme dus hij vond hem te donker. Ik aangeboden om hem even bij daglicht te laten zien maar dat deed hij natuurlijk niet…verder een shone aby maar kreeg dus mooi zijn punt niet…zo jammer want ik had gehoopt dat dit zijn laatste show zou zijn. Ik baalde gister als een stekker. En hij deed het juist zo voorbeeldig als showman…na 10 min e hebebn gewacht werd het hem even te veel en beet de keurmeester en krabde mijn PSD (personal stewart for the day)….het had zo mooi kunnen zijn. Nu moet hij nog een show lopen want het lijkt er er op dat Frankrijk en Belgie toch niet zo gediend zijn van d erare kleurtjes want in beide landen werd Mac afgeserveerd. Zou dat komen door persoonlijke voorkeur of dood geen ervaring hebbende met deze kleur???? IK weet het niet maar als we aangeland zijn in een wereld waarbij keurmeesters niet meer vooraan staan qua kennis en kunde dan moet ik toch eens ernstig achter mijn oren krabben wat te doen… Mijn PSD heeft Mac snel terug gebracht dus kreeg ook geen kans om nog even met d eman te praten want we werden al weggewuift…grrrr!!!!

Volgens de laatste berichten zijn Mac, Lianthorn en Lavender ingeschreven voor shows in
Oss en Antwerpen…Burberry zou eerst meegaan maar ze is zwanger dus die buitenlands punt moet even wachten, zodra ze weer goed hersteld is van dit nestje mag ze weer de diva uithangen :-140fd783615dee4b90bcf97bb74fa4bd_medium)

 
 

Reacties zijn gesloten.